-гусак (тушка) - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1-2 шт.
-яблыкі - 2 шт.
-часнык - 2-3 зубчыка
-соль - па густу
-маянэз - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу.
Тушку гусака памыць, выкласці на ручнік і даць абсохнуць.
Часнык пачысціць, памыць і нарэзаць тонкімі пласцінамі.
Затым тушку гусака добранька нацерці соллю, перцам,
зрабіць невялікія выманні для часныку і пакласці ў іх часнык.
Потым вышмараваць маянэзам і даць 20-30 хвілін "паляжаць".
Тым часам рэпчатую цыбулю пачысціць, памыць і нарэзаць паўколамі.
Яблыкі памыць, абсушыць і нарэзаць буйнымі долькамі.
Пасля гэтага брушка гусака нафаршаваць яблыкамі з цыбуляй,
акуратна змацаваць калыпкамі і паскладаць у рукаў для запекання.
Затым рукаў замацаваць з двух бакоў адмысловымі заціскамі
і выкласці гусака на бляху, папярэдне ўліўшы шклянку вады.
Паставіць у духоўку.
Запякаць у загадзя нагрэтай духоўцы да 180-200 С
на працягу 30 хвілін.
Потым паменшыць тэмпературу да 160-170 С
і запякаць яшчэ на працягу 2 гадзін.
За 20-25 хвілін да гатовасці, рукаў акуратна прыадчыніць
і працягнуць запякаць да залацістай скарыначкі.
Гэтак жа час ад часу падліваць у бляху ваду.
Калі гусак будзе гатовы, даць трохі астыць
і акуратна выняць яго з рукава.
Перакласці на талерку, упрыгожыць долькамі яблыкаў і падаць на стол.
|