Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК ЗАПЕЧАНЫ З ЦЫБУЛЯЙ І ЯБЛЫКАМІ

    -гусак (тушка) - 1 шт.

    - цыбуля рэпчатая - 1-2 шт.

    -яблыкі - 2 шт.

    -часнык - 2-3 зубчыка

    -соль - па густу

    -маянэз - па густу

    -чорны перац (молаты) - па густу.

     

    Тушку гусака памыць, выкласці на ручнік і даць абсохнуць.

    Часнык пачысціць, памыць і нарэзаць тонкімі пласцінамі.

    Затым тушку гусака добранька нацерці соллю, перцам,

    зрабіць невялікія выманні для часныку і пакласці ў іх часнык.

    Потым вышмараваць маянэзам і даць 20-30 хвілін "паляжаць".

    Тым часам рэпчатую цыбулю пачысціць, памыць і нарэзаць паўколамі.

    Яблыкі памыць, абсушыць і нарэзаць буйнымі долькамі.

    Пасля гэтага брушка гусака нафаршаваць яблыкамі з цыбуляй,

    акуратна змацаваць калыпкамі і паскладаць у рукаў для запекання.

    Затым рукаў замацаваць з двух бакоў адмысловымі заціскамі

    і выкласці гусака на бляху, папярэдне ўліўшы шклянку вады.

    Паставіць у духоўку.

    Запякаць у загадзя нагрэтай духоўцы да 180-200 С

    на працягу 30 хвілін.

    Потым паменшыць тэмпературу да 160-170 С

    і запякаць яшчэ на працягу 2 гадзін.

    За 20-25 хвілін да гатовасці, рукаў акуратна прыадчыніць

    і працягнуць запякаць да залацістай скарыначкі.

    Гэтак жа час ад часу падліваць у бляху ваду.

    Калі гусак будзе гатовы, даць трохі астыць

    і акуратна выняць яго з рукава.

    Перакласці на талерку, упрыгожыць долькамі яблыкаў і падаць на стол.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (10.12.2014)
    Праглядаў: 341 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar