-гусак - 1 шт.
-яблыкі - 7-9 шт.
-бульба - 1 кг,
-часнык - па густу
-соль - па густу
Гусака вытрыбушыць, вымыць і пасаліць.
Вычышчаныя яблыкі разрэзаць на 4 часці і начыніць імі тушку.
Зашыць гусака, пакласці на бляху, ўліць паўшклянкі вады
і змясціць у добра нагрэтую духоўку.
Па меры выкіпання соусу здымаць тлушч і падліваць ваду.
Калі гусак будзе амаль гатовы, нацерці яго часныком,
насекшы дольку часныку на відэлец.
Затым абкласці птушку бульбай, нарэзанай долькамі, пасаліць
і запякаць да гатовасці.
Разрэзаць гусака на порцыі, выкласці на талерку,
вакол змесцаваць печаныя бульбу і яблыкі.
|