-гусак - 1 шт.
-шампіньёны (ці іншыя грыбы) – 500 г
-смятана - 1 шклянка
-масла сметанкавае - 2-3 ст.л.
-воцат вінны - 3/4 шклянкі
-яблыкі - 1 кг
-часнык - па густу
-мука - 1 г. л.
-соль - па густу
Апрацаваную тушку гусака нарэзаць порцыямі,
выдаліўшы вялікія косткі.
Мяса нацерці соллю, змяшанай з тоўчаным часныком,
і пакінуць на 2 гадзіны.
Грыбы пачысціць, вымыць, нарэзаць саломкай,
патушыць у тлушчу і скласці ў гусятніцу.
Порцыі гусака абсмажыць у вялікай колькасці тлушчу
да утварэння румянай скарыначкі, паскладаць на грыбы ў гусятніцу,
ўліць воцат, накрыць і тушыць да гатовасці.
Затым уліць смятану, змяшаную з 1 г. л. мукі, даць закіпець,
пакласці на талерку і абкласці смажанымі яблыкамі.
|