-зеляніна (супавая) - 1 пучок
-алей - 2 cт.л.
-сачавіца (зялёная) – 400 г
-таматавы сок - 2 шклянкі
-гароднінны адвар - 500 мл
-чабор (сушоны) - 1/2 г. л.
-гусак (грудка) – 400 г
-чырвоны перац (молаты),
-соль- па густу
-белы перац - па густу
-апельсінавы лікёр - 2 cт.л.
-базілік - 1 пучок
-воцат - 1 ст.л.
Супавую зеляніну трохі падсмажыць на алеі (1 ст. л.).
Затым дадаць сачавіцу, паліць яе таматавым сокам і булёнам,
заправіць чырвоным молатым перцам і чаборам, тушыць 50 хвілін.
Паперчыць гусіную грудку. Разагрэць духоўку да 180 С.
Грудку абсмажыць на моцным агні з двух бакоў.
Апырскаць апельсінавым лікёрам і паставіць у духоўку на 25 хвілін.
Здрабніць базілік, дадаць яго разам з воцатам у сачавіцу, пасаліць.
Грудку дастаць з духоўкі, даць ёй пастаяць 10 хвілін,
нарэзаць буйнымі кавалкамі і падаваць з сачавіцай.
|