-гусак - 1 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
-рыс - колькі сыдзе
-цыбуля рэпчатая - па густу
-масла сметанкавае - колькі сыдзе
-соль - па густу
-перац - па густу
-булён (трохі) - колькі сыдзе
-фарш - колькі сыдзе
Апрацаваць тушку гусака. Адсекчы як мага даўжэй шыю, зняць з яе
скуру і прамыць халоднай вадой. Затым абсушыць яе, пасаліць,
паперчыць і паставіць на холад на 10-15 хвілін. Адварыць да
паўгатовасці перабраны, прамыты гарачай вадой рыс, адкінуць на сіта,
дадаць пасераваную рэпчатую цыбулю; сметанкавае масла, соль,
перац, трохі булёна, каб фарш быў вадкаватым. Завязаную з аднаго
канца скуру запоўніць фаршам, не даклаўшы на два пальца, і завязаць
з другога канца. Атрыманую "каўбаску" пакласці ў рондаль, заліць
невялікай колькасцю булёна ці вады і варыць да гатовасці. Затым
пакласці на алейную патэльню і запекчы ў духоўцы.
На стол падаецца ў гарачым выглядзе.
|