- 1 шыйка
-100 г мякаці цяляціны,
-1 гусіная пячонка,
-50 г белага хлеба,
-1 шклянка малака,
-2 яйкі,
-соль,
-перац.
З падрыхтаванай, апаленай і добра прамытай гусінай шыйкі асцярожна
зняць скуру "панчохай". Мякаць цяляціны, гусіную пячонку і тлушч,
зняты з шыйкі, разам з размочаным у малацэ чэрствым белым хлебам
прапусціць праз мясасечку, пасаліць, паперчыць па густу і дбайна
расцерці драўлянай лыжкай, дадаючы сырыя жаўткі. Уліць узбітыя ў
пену сырыя бялкі, асцярожна перамяшаць і начыніць гэтай сумессю
шыйку (не занадта туга), пасля чаго зашыць яе з абодвух канцоў.
Закіпяціць падсоленую ваду. Пракалоць шыйку ў некалькіх месцах
і варыць 60 хвілін.
|