-шыя гусіная - 5 шт.
-мяса (гусінае) - 700 г
-свініна (мякаць) - 300 г
-яйкі - 4 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-перац чырвоны молаты - 0.5 г. лыжкі
-булён мясны - 700 мл
-бульба - 750 г
-малако - 150 мл
-масла сметанкавае - 50 г
-алей - 100 мл
-зеляніна пятрушкі - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Гусіныя шыйкі абпаліць, аскубаць, вымыць, выдаліць храсток і
стрававод, пакінуўшы скуру з унутраным тлушчам. Гусіную мякаць і
свініну прапусціць праз мясасечку, дадаць дробна нарэзаную і
спасераваную цыбулю, 2 дробна нарэзаных яйкі, зеляніну пятрушкі,
2 сырых яйкі, чырвоны молаты перац і соль, старанна перамяшаць і
начыніць прыгатаваным фаршам шыйкі. Зашыць шыйкі з абодвух
канцоў, паскладаць на змазаную свіным тлушчам бляху і паставіць
ва ўмерана нагрэтую духоўку прыблізна на 1 гадзіну. Падчас смажання
перыядычна паліваць шыйкі невялікай колькасцю вады і ўтварыўшымся
сокам. Вычышчаную бульбу адварыць у салёнай вадзе і прыгатаваць
пюрэ з малаком і сметанкавым маслам. Гатовыя шыйкі нарэзаць,
выдаліўшы ніткі, тоўстымі лустачкамі.
|