Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    КАЛЯДНЫ ГУСАК C ЯБЛЫКАМІ, ЧАРНАСЛІВАМ І АПЕЛЬСІНАМІ

    Тушку гусака старанна вымыць і абсушыць.

    Усярэдзіне і знадворку пасаліць, паперчыць, пасыпаць салодкім

    чырвоным перцам-папрыкай, усярэдзіне нацерці часныком.

    Прыгатаваць начынне: вычышчанае і парэзанае на кавалачкі яблыка

    змяшаць з арэхамі, чарнаслівам, абрыкосамі, вычышчанымі і

    разрэзанымі кавалачкамі апельсіна. Начынне пакласці ўнутр тушкі і

    зашыць адтуліну тушкі ніткай ці закалоць драўлянымі палачкамі, каб

    скура не разыходзілася і сок ад садавіны не выцякаў, а ўбіраўся ў

    мяса. Зашытую тушку абшмараваць з усіх бакоў алеем, каб скура была

    румянай і хрумсткай, а не "варанай", і пакласці на глыбокую бляху ці

    качачніцу. Побач пакласці цэлыя ці напалову разрэзаныя яблыкі ў

    лупіне і вычышчаную і разрэзаную на чатыры часткі цыбуліну.

    Зачыніць вечкам качачніцу (ці бляху шчыльна фальгой) і паставіць

    прыкладна на тры гадзіны на сярэдні агонь у духоўку, паліваць праз

    кожныя паўгадзіны вынікаючым з птушкі тлушчам. Апошнія 15-20 хвілін

    зняць вечка, выліць пакінуты тлушч, паліць качку сокам апельсіна і

    падрумяніць у духоўцы без вечка. Падаваць на вялікай талерцы,

    пасыпаўшы зелянінай, абклаўшы тушыўшыміся яблыкамі і кружочкамі

    свежага апельсіна.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (09.12.2014)
    Праглядаў: 245 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar