-80 г паляндвіцы курынай,
-30 г соуса малочнага,
-10 г шампіньёнаў,
-10 г яйка,
-20 г хлеба пшанічнага,
-15 г масла топленага ці сала расліннага,
-7 г масла сметанкавага,
-100 г гарніру,
-75 г соусу з мадэрай,
-перац
Курыную паляндвіцу без костачкі падрыхтаваць для фаршавання. У малочны густы соус дадаць дробна насечаныя свежыя баравікі, шампіньёны ці труфелі, пасыпаць соллю і перцам, добра перамяшаць. Астуджаны фарш сфармаваць у выглядзе груш вагай па 40 г. На востры канец вялікай тонка адбітай паляндвіцы курыцы пакласці костачку і разроблены фарш, зачыніць адбітай маленькай паляндвіцай і ўсё разам загарнуць у вялікую паляндвіцу. Катлеты двойчы запаніраваць, смажыць у фрыцюры і падаваць гэтак жа, як катлеты па-кіеўску. Асобна ў соусніку падаць соус з мадэрай. Гэтак жа можна прыгатаваць катлеты з іншай дамашняй птушкі, а таксама з дзічыны.
|