-80 г паляндвіцы курынай,
-20 г масла сметанкавага,
-20 г яйка,
-15 г соуса малочнага,
-15 г фаршу з пячонкі,
-10 г шампіньёнаў,
-20 г хлеба пшанічнага,
-75 г соуса з мадэрай,
-100 г гарніру,
-перац
Гэтыя катлеты падрыхтаваць гэтак жа, як апісана, у "Катлеце з паляндвіцы курыцы , фаршаванай малочным соусам" . Фарш прыгатаваць з сумесі густога малочнага соусу напалову з пячонкай, прыгатаванай, як для "Паштэт з пячонкі". У фарш дадаць сыры яечны жаўток (1/5 шт.), адвараныя сечаныя шампіньёны, соль і перац. Разрабіць фарш на кавалкі вагай па 40 г, надаўшы ім сплясканую грушападобную форму. Сфармаваныя катлеты пасаліць, намачыць у яйку і запаніраваць у дробках белага хлеба, надаючы катлеце авальную форму. Смажыць катлеты ў дробным сатэйніку ці на чыгуннай патэльні з маслам і дасмажыць у смажыльнай шафе. Пры падачы катлету пакласці на талерку, паліць маслам і гарніраваць бульбай (саломкай) і кошыкамі з прэснага ці пластавага цеста, напоўненымі гарошкам з морквай. Асобна падаць соус з мадэрай. Гэтак жа можна прыгатаваць катлеты з іншай дамашняй птушкі, а таксама з дзічыны.
|