-80 г паляндвіцы курынай,
-80 г соуса малочнага,
-10 г яйка,
-10 г сухароў молатых,
-20 г хлеба пшанічнага,
-15 г масла топленага ці сала расліннага,
-10 г масла сметанкавага,
-100 г гарніру,
-50 г соуса з мадэрай
Катлету падрыхтаваць і смажыць з маслам гэтак жа, як "Катлету з паляндвіцы курыцы натуральную". Калі катлета трохі астыне, акунуць яе ў гарачы малочны соус сярэдняй гушчыні, пакласці на бляху і даць некалькі адужэць соусу. Затым катлету намачыць у яйку, запаніраваць у сухарах, ізноў намачыць у яйку і запаніраваць у дробках белага хлеба. Смажыць за некалькі хвілін перад падачай, гэтак жа, як "Катлету па-кіеўску". Гатовую катлету пакласці на талерку і гарніраваць смажанай бульбай, нарэзанай саломкай, і струкамі фасолі ці зялёным гарошкам. Асобна падаць соус з мадэрай. Гэтак жа можна прыгатаваць і падаць катлеты з паляндвіцы іншай дамашняй птушкі ці дзічыны.
|