-курыная паляндвіца - 300 г
-кабачок ці цукіні - 100-200 г
-морква - 100-200 г
-памідор - 1-2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-часнык - 2 зубчыка
-таматавая паста - 2-3 ст. лыжкі
-мука - 1 ст. лыжка
-спецыі
Курыную паляндвіцу прапусціць праз мясасечку. У фарш дадаць раздушаны часнык, соль, нашаткаваную цыбулю, чорны і чырвоны молаты перац. Усё добра перамяшаць. Цукіні ачысціць ад скуры і семечак. Нарэзаць маленькімі кубікамі. Моркву нацерці на тарцы. Памідор нарэзаць кубікамі. На патэльню наліць трохі алею і выкласці моркву. Ледзь абсмажыць, да яе дадаць цукіні, памідор і выдушаны часнык. Дадаць соль і спецыі па густу. Усё патушыць на павольным агні хвілін 10 пад вечкам. На далоньку выкладваеце фарш. Робіце плоскі блінец. Зверху выкладваеце гародніну. І накрываеце зверху фаршам. Зашчыпваеце краі і фармуеце катлетку. Гатовыя катлеткі абкачайце ў муце і абсмажце на алеі. Складзіце падсмажаныя катлеткі у сатэйнік ці іншы посуд. Заліце іх соусам: паўшклянкі вады (ці больш, па жаданні), 2 сталовыя лыжкі таматавай пасты, соль, спецыі. Усё добра размяшаць. Зверху можна выкласці гародніну, якая засталася. Усё патушыць каля 15 хвілін, паліваючы соусам падчас тушэння.
|