-паляндвіца курыная з костачкай - 2 шт.
-шампіньёны - 80 г
-сліўкі густыя - 6 ст. лыжак
-мука пшанічная - 80 г
-яйкі - 2 шт.
-батон чэрствы без скарынак - 1/2 шт.
-малако - 1 ст. лыжка
-алей - 2 шклянкі
-мушкатавы арэх цёрты - 1 дробка
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
1. Адлучыце малую паляндвіцу ад вялікай, вялікую паляндвіцу надрэжце ўздоўж, разгарніце, адбіце, перарэжце сухажылле.
2. Малую паляндвіцу, выцягнуўшы сухажылле, злёгку адбіце, пасаліце, паперчыце.
3. Для соусу сліўкі давядзіце да кіпення, увядзіце 1 гарбатную лыжку мукі, спасераванай на алеі, мушкатавы арэх і варыце 5 хвілін.
4. Грыбы пасечыце, злёгку абсмажце на алеі, заліце соусам і тушыце 5 хвілін, астудзіце.
5. Выкладзіце на вялікую паляндвіцу грыбы ў соусе, накрыйце малай паляндвіцай.
6. Загарніце паляндвіцу ў выглядзе катлеты, змесціце ў халадзільнік на 10 хвілін.
7. Батон натрыце на тарцы. Катлеты памачыце ў сумесь малака з яйкам, абкачайце ў цёртым батоне, ізноў памачыце ў яйку, абкачайце ў цёртым батоне.
8. Катлеты абсмажце у фрыцюры і давядзіце да гатовасці ў духоўцы.
9. Гарніруйце катлеты смажанай бульбай пай і кансерваванай садавінай.
|