Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    КАТЛЕТЫ ПА-КІЕЎСКУ

    -1 курыца,

    -250 г сметанкавага масла,

    -1 - 2 яйкі,

    -25 г пшанічнага хлеба ці паніровачных сухароў,

    -100 г тлушчу ці топленага масла,

    -6 крутонаў,

    -соль.

     

    Для падрыхтоўкі крутонаў батон пшанічнага хлеба без скарыначкі нарэзаць лустачкамі з патаўшчэннем да аднаго боку, намачыць у сумесі малака і яйкаў і абсмажыць на масле з двух бакоў. Для падрыхтоўкі гэтай стравы з курыцы трэба: патрашоную і прамытую тушку маладой курыцы пакласці на спінку, разрэзаць у пахавінках скуру і адлучыць ад ножкі. З паляндвічнай часткі (грудзінкі) і крылаў зняць скуру, адсекчы ў сустава костачку крыльца і адлучыць правую і левую паляндвіцу разам з костачкай. Затым ачысціць паляндвіцу ад плёнак і сухажылляў, адлучыць маленькую паляндвіцу ад вялікай, выняць костачку-відэлец, зачысціць крыльную костачку, гэта значыць зрэзаць з яе мяса, сухажылле, і адсекчы патоўшчаную частку. Падрыхтаваную вялікую паляндвіцу адбіць, падрэзаць сухажылле. Маленькую паляндвіцу таксама адбіць і загарнуць у яе раскочанае ў халоднай вадзе сметанкавае масла. Пасля гэтага на край вялікай паляндвіцы пакласці маленькую паляндвіцу з маслам, пасыпаць соллю і пры дапамозе нажа загарнуць вялікай паляндвіцай злева направа, прыціскаючы паляндвіцу пры кожным заваротку да масла. Атрыманую фаршаваную катлету апрацаваць вільготнымі рукамі, памачыць у яечны льезон, запаніраваць у сухарах ці хлебнай дробцы, ізноў памачыць у льезон і запаніраваць. Катлеты смажыць у фрыцюры на працягу 3 -4 хвілін і давесці да гатовасці ў смажыльнай шафе на працягу 1 - 2 хвілін. Гатовую катлету пакласці у талерку на крутон з белага хлеба ці пластавага цеста. Катлеты па-кіеўску гарніраваць смажанай бульбай, нарэзанай саломкай, і зялёным гарошкам, разагрэтым ва ўласным соку і запраўленым сметанкавым маслам. Катлету па-кіеўску зверху паліць распушчаным сметанкавым маслам, а на костачку апрануць папільётку.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (06.07.2014)
    Праглядаў: 229 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar