-курыца - 1 кг
-булка белая чэрствая - 100 г
-малако ці сліўкі - 100 г
-паніровачныя сухары - 60 г
-сметанкавае масла - 200 г
-соль па густу
Курыную мякаць разам са скурай адлучыць ад костак, прапусціць праз мясасечку, дадаць замочаную ў малацэ ці сліўках чэрствую булку і другасна прапусціць праз мясасечку, пакласці размякчанае масла (у залежнасці ад паказанай колькасці), пасаліць і старанна вымешаць. З атрыманага фаршу сфармаваць невялікія катлеты, абкачаць іх у сухарах і абсмажыць на масле да утварэння румянай скарыначкі. Затым выграваць у духоўцы 5 хвілін. Гатовыя катлеты паскладаць на талерку, паліць растопленым маслам. Гарніраваць смажанай бульбай, свежай гароднінай.
|