- галубы - 1 шт.
- грыбы сушоныя – 25 г
- мука – 5 г
- яйка - 1/2 шт.
- мушкатавы арэх - па густу
- соль.
Падрыхтаваную тушку голуба адварваюць і даюць ёй астыць у булёне. Затым выразаюць з яе паляндвіцы, надаюць форму катлеты і злёгку адбіваюць. Адлучаюць ад костак мяса, наразаюць яго дробнымі кубікамі і дадаюць да яго звараныя і таксама дробна нарэзаныя сушоныя грыбы. Усё гэта добра змешваюць, пасыпаюць соллю і мушкатавым арэхам. Асобна рыхтуюць густы белы асноўны соус і ўводзяць у яго жаўток. Змешваюць соус з падрыхтаванай масай, трохі падаграваюць, а затым астуджаюць. Адбітыя кавалкі паляндвіцы роўна нашмароўваюць з аднаго боку астыўшым начыннем, паніруюць у муце, змочваюць у яйку, ізноў паніруюць у хлебных дробках і абсмажваюць у фрыцюры. Гарніруюць катлеты рознымі відамі пюрэ - з каштанаў, сачавіцы, гарошку, бульбы. Асобна падаюць соус з каперсамі.
|