-індычка (без скурак і костачак) -1 кг
-морква (вараная) - 150 г
-цыбуля рэпчатая (смажаная) --150 г
-яйка - 3 шт.
-мята - 10 г
-размарын - 1-2 галінкі
-сліўкі - 300 мл
-малако - 300 мл
-курыны булён - 400 мл
-мука - 30 г
-сметанкавае масла - 50 г
-лаўровы ліст - 2-3 шт.
-мушкатавы арэх - 1 шт.
-труфельная паста - па густу
-аліўкавы алей для смажання
-соль - па густу
-перац - па густу
Мяса індычкі без скурак і костачак перамяліце ў мясасечцы разам з адваранай і вычышчанай морквай, смажанай цыбуляй і яйкамі. Дадайце да фаршу здробненую мяту і размарын. Замесіце фарш, сфармуйце і абсмажце катлеты. Прыгатуйце соус па прынцыпу бешамеля: растапіце сметанкавае масла, злёгку абсмажце ў ім муку, уліце сліўкі, малако і булён, пакладзіце цэлыя лаўровыя лісты і мушкатавы арэх. Рыхтуйце, памешваючы, на малым агні. Рэзкія затаўкі праз 10 хвілін выміце, а соус давядзіце да загусцення. Дадайце труфельную пасту і зніміце з агню.
|