-фарш курыны - 400 г
-цыбуля рэпчатая -хлеб белы, без скарынкі
- 4 лустачкі -шчаўе - 1 пучок
-лісце чарэмшыны - 1 пучок
-пятрушка - 1 пучок
-сліўкі тлустасцю 33% - 150 мл
-малако
-яйка - 1 шт.
-віно белае сухое
-алей
-соль
1 Цыбулю ачысціць, вельмі дробна нарэзаць. Разагрэць у патэльні трохі алею, дадаць палову цыбулі і абсмажыць да мяккасці, 3 хвіліны. Хлеб размачыць у малацэ, злёгку адціснуць.
2 Змяшаць у місцы курыны фарш, вымачаны ў малацэ хлеб, абсмажаную цыбулю і яйка, заправіць соллю і перцам. Старанна вымесіць фарш.
3 Сляпіць з фаршу круглыя катлеты. Разагрэць у патэльні 2 ст. л. алею. Абсмажыць катлеты да румянай скарыначкі, па 4 хвіліны з кожнага боку. Зменшыць агонь да мінімуму. Накрыць патэльню вечкам, паставіць на край пліты.
4 Шчаўе, чарэмшыну і пятрушку вымыць, буйна нарэзаць. У сатэйніку абсмажыць у невялікай колькасці масла пакінутую цыбулю, 3 хвіліны. Уліць віно. Рыхтаваць 4 хвіліны.
5 Дадаць зеляніну, рыхтаваць яшчэ 3 хвіліну. крок 6 Уліць у соус сліўкі, перамяшаць і варыць, час ад часу памешваючы, 5 хвілін. Даць трохі астыць, затым перакласці ў блендэр і размалоць у пюрэ. Зноў выкласці ў сатэйнік, пасаліць, паперчыць па густу і выгрэць, 1-2 хвіліны. Гарачыя катлеты выкласці на талерку, паліць соусам.
|