-гусак - 1 кг
-вада - 500 г
-яблыка - 250 г
-крухмал бульбяны - 2 г. лыжкі
-соль - па густу
Косці выдаліць, рассекчы, падсмажыць у невялікай колькасці тлушчу,
заліць кіпячай вадой і варыць на працягу 2 гадзін. Мяса злёгку
пасаліць, згарнуць трубачкамі, нацягнуць і сшыць скуру. Калі мяса
нетлустае, у патэльню пакласці трохі тлушчу. Тлустае мяса паставіць
на агонь са 125 г вады. Калі выпаліцца тлушч, дадаць палын, яблыкі і
смажыць, перыядычна перагортваючы і падліваючы трохі кіпячай вады
ці булёна, зваранага на гусіных костках, да з'яўлення хрумсткай
скарыначкі.
|