-гусак – 2 кг
-сала – 200 г
-хлеб белы – 200 г
-морква - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-пятрушка (зеляніна) - 1 шт.
-грыбы – 100 г
-яйка - 5-6 шт.
-масла сметанкавае - 2-3 ст.л.
-лаўровы ліст - 2 шт.
-перац духмяны (гарошак) - 5-6 шт.
-соль - па густу.
Тушкі гусакоў рассекчы на часткі, заліць разам з гароднінай
і грыбамі невялікай колькасцю вады і паставіць на агонь.
Пасля закіпання зняць пену, пакласці трыбухі, сала, лаўровы ліст,
духмяны перац і тушыць на слабым агні каля 30 хвілін.
Пячонку гусака і сала выняць, а птушку,
дадаўшы солі і спецый, працягваць тушыць да гатовасці.
Затым адлучыць мяса ад костак, а ў булёне, пакінутым ад тушэння,
размачыць падсушаны хлеб.
Мяса без скуры, пячонку, гародніну, грыбы
і адціснутую булку тройчы прапусціць праз мясасечку.
Злучыць масу з яйкамі, пасаліць, паперчыць і добра вымешаць.
Вышмараваць маслам два круглыя рондалі,
выклаўшы дно нарэзаным салам.
Тры чвэрці іх аб'ёму запоўніць масай
і змясціць у духоўку на 35-40 хвілін.
Калі паштэт астыне, перакуліць яго на круглую талерку.
Да паштэта падаць любы востры соус.
|