- пячонка гусіная - 760 г
-тлушч гусіны - 60 г
-смятана - 250 мл
-мука пшанічная - 24 г
- цыбуля рэпчатая - 70 г
-корань пятрушкі - 50 г
-морква - 80 г
-перац чырвоны - 0.5 г
-соль - па густу
Гусіную пячонку прамыць, абсушыць ручніком, пасаліць
і даць паляжаць 20 хвілін.
Корань пятрушкі і морквы нарэзаць саломкай,
цыбулю - кольцамі і пакласці ў баранчык.
Зверху змясціць пячонку, паперчыць і пакрыць шмальцам.
Дадаць трохі вады, накрыць вечкам і паставіць ў духоўку на 20 хвілін.
Затым заліць смятанай, змяшанай з пасераванай мукой,
і тушыць яшчэ 15 хвілін, зняўшы вечка
і перыядычна паліваючы пячонку ўтварыўшымся сокам.
|