
-пячонка гусіная - 200 г
-тлушч гусіны - 40 г
-цыбуля рэпчатая - 40 г
-грыбы свежыя - 80 г
-рыс - 160 г
-масла сметанкавае - 40 г
-сыр цвёрды - 20 г
-соль - па густу
Пячонку нарэзаць кубікамі, паскладаць у змазаныя маслам збанкі
і тушыць некалькі хвілін з цыбуляй, тлушчам і свежымі грыбамі.
Асобна тушыць прамыты рыс са шмальцам,
затым злучыць яго з пячонкай і тушыць да поўнай гатовасці.
Пры падачы рыс пасыпаць цёртым сырам.
Можна таксама пакласці ў рыс вараную, разабраную на качанчыкі
кветкавую капусту ці тушаны зялёны гарошак і тушаную моркву.

|