Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ПРАВАНСАЛЬСКІ ГУСАК У ЧАРНАСЛІВЕ

    -гусак - 1 шт.(к. 4 кг)

    -аліўкавы алей - 3 ст.л.

    -соль - па густу

    -перац - па густу

    для фаршу:

    -арманьяк (ці каньяк) - 45 мл.

    -чарнасліў (без костачак) - 12 шт.

    -яблыка (тонкія долькі) - 2 шт.

    -аліўкавы алей - 2 ст.л.

    -сметанкавае масла – 50 г

    -ялавічны фарш – 225 г

    -цялячы фарш – 300 г

    - пячонка курыная ці індычкавая (лустачкамі) - 1 шт.

    -яйка - 2 шт.

    -сліўкі (густыя) - 250 мл.

    -белы перац (молаты) - па густу.

     

    Замачыць чарнасліў у арманьяку (каньяку) на гадзіну.

    У рондальчыку растапіць масла, дадаць яблыкі

    і тушыць на слабым агні.

    У рондальчыку падагрэць аліўкавы алей

    і падсмажыць ялавічны фарш у плыні 5 хвілін ці да таго часу,

    пакуль фарш не страціць ружовае адценне.

    Гэтак жа прыгатаваць пячонку,

    выліце на прыгатаваную пячонку арманьяк,

    у якім замочваўся чарнасліў і падагрэйце.

    Змяшайце цялячы фарш з яйкамі, дадайце сліўкі

    і змешвайце да аднастайнай масы.

    Дадайце пячонку, ялавічны фарш, чарнасліў і яблыкі.

    Натрыце гусака соллю і перцам знутры і знадворку,

    нафаршуйце і зашыйце.

    Паскладайце на талерку для смажання,

    паліце 3 ст. лыжкамі аліўкавага алею,

    смажце пры тэмпературы каля 220 С гадзіну трыццаць,

    паліваючы яго атрыманым сокам.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (14.12.2014)
    Праглядаў: 309 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar