-гусак - 1 шт.(к. 4 кг)
-аліўкавы алей - 3 ст.л.
-соль - па густу
-перац - па густу
для фаршу:
-арманьяк (ці каньяк) - 45 мл.
-чарнасліў (без костачак) - 12 шт.
-яблыка (тонкія долькі) - 2 шт.
-аліўкавы алей - 2 ст.л.
-сметанкавае масла – 50 г
-ялавічны фарш – 225 г
-цялячы фарш – 300 г
- пячонка курыная ці індычкавая (лустачкамі) - 1 шт.
-яйка - 2 шт.
-сліўкі (густыя) - 250 мл.
-белы перац (молаты) - па густу.
Замачыць чарнасліў у арманьяку (каньяку) на гадзіну.
У рондальчыку растапіць масла, дадаць яблыкі
і тушыць на слабым агні.
У рондальчыку падагрэць аліўкавы алей
і падсмажыць ялавічны фарш у плыні 5 хвілін ці да таго часу,
пакуль фарш не страціць ружовае адценне.
Гэтак жа прыгатаваць пячонку,
выліце на прыгатаваную пячонку арманьяк,
у якім замочваўся чарнасліў і падагрэйце.
Змяшайце цялячы фарш з яйкамі, дадайце сліўкі
і змешвайце да аднастайнай масы.
Дадайце пячонку, ялавічны фарш, чарнасліў і яблыкі.
Натрыце гусака соллю і перцам знутры і знадворку,
нафаршуйце і зашыйце.
Паскладайце на талерку для смажання,
паліце 3 ст. лыжкамі аліўкавага алею,
смажце пры тэмпературы каля 220 С гадзіну трыццаць,
паліваючы яго атрыманым сокам.
|