Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    СМАЖАНЫ ГУСАК, ФАРШАВАНЫ ДЗІКІМ РЫСАМ І КАШТАНАМІ

    -сметанкавае масла – 25 г

    -яблыка (буйнае) - 1 шт.

    -салера (буйнае сцябло, пасекчы) - 1 шт.

    -морква (кубікамі) - 1 шт.

    - цыбуля рэпчатая (кубікамі) - 1 шт.

    -соль - па густу

    -чорны перац (молаты) - па густу

    -чабор (сухі) - 1/4 г.л.

    -курыны булён - 500 мл

    -дзікі рыс – 150 г

    -рыс (хуткай падрыхтоўкі) – 200 г

    -каштаны (свежыя) – 450 г

    -гусак - 5.4 кг.

     

    Прыгатуйце начынне: растапіце 15 г маргарыну

    ў трохлітровым рондалі на сярэднім агні.

    Яблыка ачысціце ад лупіны і асяродку і пасечыце.

    Дадайце яблыка да начыння і варыце да размякчэння.

    Перакладзіце ў міску.

    У тым жа рондалі растапіце пакінутыя 10 г маргарыну.

    Дадайце салеру, цыбулю, па 1/4 г. лыжкі солі, перцу і чабора і смажце,

    часта памешваючы, пакуль гародніна не набудзе залацістай афарбоўкі.

    Ўліце, памешваючы, булён і дзікі рыс;

    на моцным агні давядзіце да кіпення.

    Зменшыце агонь да мінімуму; накрыйце і тушыце 35 хвілін.

    Дадайце рыс хуткай падрыхтоўкі і давядзіце да кіпення на моцным агні.

    Зменшыце агонь да мінімуму; накрыйце і тушыце яшчэ 25 хвілін,

    пакуль вадкасць не ўбярэцца і рыс не стане мяккім.

    Прыгатуйце каштаны: давядзіце на моцным агні да кіпення

    ў чатырохлітровым рондалі каштаны ў такой колькасці вады,

    каб яна іх пакрывала.

    Зменшыце агонь да сярэдняга ўзроўня; варыце 10 хвілін.

    Зніміце з агню.

    Выкладзіце каштаны, па 3-4 за раз, на апрацоўчую дошку

    і разрэжце кожны напалову.

    Вызваліце каштаны ад лупіны (скурка застанецца ў лупіне),

    затым разрэжце на буйныя кавалкі.

    Калі рыс будзе гатовы, дадайце да яго каштаны і яблыкі.

    Адстаўце начынне ў бок. Нагрэйце духоўку да 180 С.

    Выдаліце ў гусака трыбухі, шыю і тлушч з брушнай паражніны.

    Прамыйце гусака халоднай вадой; насуха вытрыце.

    Прымацуйце шыйны скурны лапік да спіны 1-2 палачкамі.

    Пакладзіце гусака грудкай угару і падніміце крылы да шыі,

    затым захіліце іх пад спіну гусака, каб яны былі зафіксаваны.

    Злёгку начыніце лыжкай брушную паражніну.

    Звяжыце ногі і хвост шнуром.

    Пакладзіце гусака грудкай угару на рашотку вялікай бляхі.

    Пратыкніце скуру ў некалькіх месцах,

    каб падчас смажання выцякаў тлушч.

    Натрыце гусака 1 г. лыжкай солі і 1/4 г. лыжкі перцу.

    Уторкніце тэрмометр для мяса

    ў самую тоўстую частку сцягна бліжэй да тулава,

    імкнучыся не закрануць костку кончыкам тэрмометра,

    Смажце гусака 3 гадзіны,

    час ад часу выдаляючы лыжкай тлушч з бляхі,

    пакуль тэрмометр не пакажа 77-795 С.

    У апошнюю гадзіну пры неабходнасці накрыйце гусака фальгой,

    каб ён не падгарэў.

    Выкладзіце гусака на вялікую цёплую талерку.

    Дайце пастаяць 15 хвілін, каб мяса лягчэй адлучалася.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (14.12.2014)
    Праглядаў: 349 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar