Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    СМАЖАНЫ ГУСАК, ФАРШАВАНЫ КАШТАНАМІ

    -гусак (смажаны) - 3 кг

    -каштаны – 400 г

    -яблыкі (кіслыя) - 2 шт.

    -гусіная пячонка - 1 шт.

    -булка - 1 шт.

    -сметанкавае масла - 1 ст.л.

    -яйка (жаўток) - 1 шт.

    -соль - 1 ч.л.

    -белы перац - 1 дробка

    -маяран (сухі) - па густу

    -соль - 2 г.л.

    -піва - 1/2 шклянкі

    -сухое чырвонае віно - 1/2 шклянкі.

     

    Ачысціць каштаны вострым нажом,

    пакласці іх у кіпячую падсоленую ваду і варыць,

    прычыніўшы вечкам, на працягу 30 хвілін. Затым астудзіць.

    Выдаліць з яблыкаў асяродак, разрэзаць на 4 часці,

    а затым - на маленькія лустачкі.

    Дробна насекчы сэрца і пячонку.

    Размачыць булачку ў халоднай вадзе.

    Растапіць сметанкавае масла і абсмажыць у ім сэрца і пячонку.

    Адціснуць хлеб. Разрэзаць каштаны на 8 частак.

    Змяшаць яблыкі, сэрца і пячонку,

    каштаны, размочаныя кавалачкі хлеба і яечны жаўток.

    Паперчыць фарш, дадаць рэзкія затаўкі. Адрэзаць гузку.

    Нафаршаваць гусака і зачыніць адтуліну драўлянай палачкай.

    Умацаваць канечнасці птушкі.

    Растварыць пакінутую соль у кубку вады.

    Пакласці гусака спінкай дагары на рашотку ў духоўку,

    папярэдне разагрэтую да 200 С.

    Падставіць бляху і смажыць 3-3,5 гадзіны.

    Праз 1,5 гадзіны перавярнуць гусака набок

    і наліць два кубкі вады ў падстаўленую бляху.

    Яшчэ праз 30 хвілін перавярнуць на другі бок.

    Праз 2 гадзіны пакласці на спінку і пракалоць у некалькіх месцах,

    каб выцек тлушч.

    За 30 хвілін да канчатка гатавання заліць гусака півам.

    Затым пакінуць гусака ў выключанай духоўцы на 20 хвілін.

    Прыгатаваць соус:

    ледзь развесці вытапіўшыйся тлушч гарачай вадой,

    дадаць чырвонага віна, пасаліць і паперчыць.

    Да гусака можна падаць чырвоную капусту і бульбяныя клёцкі.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (14.12.2014)
    Праглядаў: 127 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar