-1 гусак,
-1 кг кісла-салодкіх яблыкаў,
-соль,
-цукар,
-вада.
Лепш за ўсё ўзяць маладога гусака, ачысціць яго і нацерці соллю.
Яблыкі разрэзаць напалову, выразаць асяродак,
пасыпаць яблыкі цукрам.
Часткай яблыкаў начыніць гусака, зашыць яго, пакласці ў бляху спіной
уніз, падліць трохі вады і смажыць у духоўцы да гатовасці,
часта абліваючы вадкасцю з бляхі.
Пакінутыя яблыкі пячы разам з гусаком і гатовыя выняць з духоўкі.
Засмажанага гусака падзяліць на кавалкі,
падаваць з печанымі ў шмальцу яблыкамі і бульбай.
|