-1 гусак вагой к. 4 кг
-3 сталовыя лыжкі аліўкавага алею
-соль
-перац
Для фаршу:
-45 мл. арманьяка (можна каньяку)
-12 шт. чарнасліву без костачак
-2 яблыка абчышчаных ад лупіны і парэзаных на тонкія долькі
-2 ст. лыжкі аліўкавага алею
-50 г масла
-225 г ялавічнага фаршу
-300 г цялячага фаршу
-1 печань курыная ці індычкіна, парэзаная лустачкамі
-2 яйкі
-250 мл густых слівак
-белы молаты перац
Падрыхтоўка фаршу
Замачыць чарнасліў у арманьяку (каньяку) на гадзіну.
У рондальчыку растапіць масла, дадаць яблыкі і тушыць на слабым агні
Ў рондальчыку падагрэць аліўкавы алей і падсмажыць ялавічны фарш
на працягу 5 хвілін ці да таго часу,
пакуль фарш не страціць ружовае адценне
Гэтак жа прыгатаваць пячонку, выліць на прыгатаваную пячонку
арманьяк, у якім замочваўся чарнасліў і падпаліць
Змяшайце цялячы фарш з яйкамі, дадайце сліўкі
і змешвайце да аднастайнай масы.
Дадайце пячонку, ялавічны фарш, чарнасліў і яблыкі.
Час запекання - гадзіна трыццаць
|