-гусак - 1 шт.
-пшано – 250 г
-сметанкавае масла – 100 г
-рэзкія затаўкі
- соль - па густу.
Апрацаваную тушку гусака натрыце зверху
і знутры соллю і рэзкімі затаўкамі.
Крупу адварыце да паўгатовасці, адкіньце на сіта, запраўце
сметанкавым маслам і гэтай масай фаршуйце гусака.
Пасля гэтага зашыйце белай суровай ніткай шыйку і гузку гусака,
паскладайце яго ў жароўню, накрыйце вечкам
і тушыце ў духоўцы да гатовасці (3-4 гадзіны).
У Сібіры перад вяселлем такога гусака рыхтуюць з вечара,
пакідаюць на ноч у пратопленай рускай печы.
|