-1 кг асетрыны,
-200 мл агурочнага расола,
-400 г вады,
-1 цыбуліна,
-па 1 кораню пятрушкі і салеры,
-2 ст. лыжкі алею,
-2 ст. лыжкі тамата-пюрэ,
-1 салёны агурок,
-3-5 салёных грыбоў,
-100 г алівак.
Асетрыну апусціць у кіпень на 3-5 хвілін, выняць, зняць луску, пакласці ў рондаль, дадаць агурочны расол, ваду, соль, цыбулю, пятрушку і салеру, зачыніць вечкам і тушыць ва ўмерана нагрэтай духоўцы на працягу 30 хвілін да гатовасці. У асобным рондалі злёгку падсмажыць муку з аліўкавым або гарчычным алеем, развесці булёнам ад тушонай асетрыны, пакласці таматавае пюрэ, вычышчаны і нарэзаны лустачкамі салёны агурок, нарэзаныя грыбы (марынаваныя або салёныя), 100 г алівак, змяшаць, заліць гэтай падліўкай рыбу, пракіпяціць і падаць.
|