- 4 камбалы, гатовыя да кулінарнай апрацоўкі
-сок 1/2 цытрыны
-4 маленькіх памідора
-1 пучок зялёнай цыбулі
- 200 г брынзы
-4 г. л. свежых лісточкаў чабора
- перац
-соль - 4 ст. л. мукі грубага памолу з вотруб'ем,
-4 ст. л. алею,
- 2 ст. л. сметанкавага масла
-чабор для ўпрыгожвання
Камбалу вымыць, абсушыць і паліць цытрынавым сокам. Памідоры ачысціць і нарэзаць кубікамі. Зялёную цыбулю вымыць, пачысціць і дробна пасекчы. Перамяшаць брынзу з чаборам, цыбуляй, памідорамі і перцам. Зрабіць на камбале надрэз уздоўж хрэбетнай касці. Затым выразаць "кішэнькі" па абодва бакі ад хрэбетнай касці. Пасаліць рыбу, паперчыць і напоўніць брынзай. Абкачаць у муце. Нагрэць духоўку да 200 градусаў. Разагрэць на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём алей і смятанкавае масла. Падсмажваць у масле камбалу са светлага боку 2 хвіліны, затым перавярнуць і злёгку абсмажыць з цёмнага боку. Пакласці рыбу цёмным бокам уніз на бляху, пакрыты фальгой, і запякаць у духоўцы каля 10 хвілін. Раскласці па талерках і ўпрыгожыць чаборам. Можна падаць салодкі перац.
|