-800 г рыбы (любая, падыходная для фаршавання),
-3 цыбуліны,
-0,5 шклянкі аліўкавага алею,
-1 ст. лыжка таматавага пюрэ,
-1 шклянка здробненых арэхаў,
-соль,
-чорны перац,
-дробна нарэзаная зеляніна пятрушкі,
-дробна нарэзаная зеляніна кінзы,
-малако,
-алей,
-морква,
-1 шклянка кефіру ці смятаны,
-2 яйкі.
Рыбу ачысціць, прамыць, пасаліць і паперчыць. Цыбуліну нарэзаць кружочкамі, абсмажыць у масле, дадаць таматавае пюрэ, арэхі, соль, чорны перац, нарэзаную пятрушку і кінзу. Дадаць трохі малака, перамяшаць фарш і напоўніць ім рыбу. Рыбу зашыць. Пакласці на бляху, заліць алеем, морквай абкласці рыбу, абсыпаць кольцамі цыбулі і запекчы ў духоўцы. Узбіць кефір ці смятану з яйкамі, заліць рыбу і запякаць у духоўцы, пакуль соус не падрумяніцца.
|