Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з рыбы

    ФАРШАВАНАЯ РЫБА З ХРЭНАМ

    -1 кг жывой рыбы (карп, сазан),

    -300 г цыбулі,

    -1 яйка,

    -соль - па густу,

    -перац - па густу,

    -50 г белага хлеба ці печыва,

    -1 бурак,

    -1 морква.

    Для падрыхтоўкі хрэна:

    -200 г кораня хрэна,

    -150 г бурака,

    -1 г. лыжка солі,

    -1 г. лыжка цукру,

    -0,25 г. лыжкі цытрынавай кіслаты.

     

    Ачысціць рыбу ад лускі, з галавы выдаліць жабры і вочы, затым разрэзаць пуза і выдаліць усе вантробы. Старанна вымыць усю рыбу ў праточнай вадзе. Разрэзаць усю рыбу на парцыённыя кавалкі шырынёй 5-6 см. У кожным кавалку падрэзаць шкуру да хрэбетных костак, хрыбет не выдаляць. Прапусціць адлучаную ад хрыбта і шкуры паляндвіцу праз мясасечку. Прапусціць праз мясасечку цыбулю рэпчатую, кавалачак белага хлеба ці булкі, ці некалькі печываў. У казане засмажыць на салатным алеі невялікую колькасць дробна нарэзанай цыбулі (2-3 сярэднія цыбуліны) да залацістага колеру. Дадаць гэтую цыбулю ў фарш. Дадаць у фарш соль і чорны перац па густу, яйкі і трохі цукру (1/2 ст. лыжкі). Перамяшаць усю масу рукой, круцячы міску з фаршам, пакуль фарш не адлучыцца ад рукі. Запоўніць фаршам прастору паміж шкурай і хрыбтом. Разагрэць патэльню з алеем і трохі падсмажыць нафаршаваныя кавалачкі рыбы абапал. Дно казана ці рондаля, дзе будзе варыцца рыба, выкласці нарэзанымі кружочкамі бурака, морквы і цыбулі. Нафаршаваць рыбіны галовы і пакласці іх на гародніну, па-над пакласці пласт рыбы, затым прысыпаць нарэзанай цыбуляй і пакласці наступны пласт рыбы. Заліць складзеную ў казан рыбу халоднай вадой так, каб вада паднялася над верхнім пластом рыбы на 2-3 см. Давесці да кіпення, паменшыць агонь і варыць 2,5 гадзіны. Даць зваранай рыбе астыць у місцы ці на тарэлцы. Падаць да стала з хрэнам. Замест кавалачкаў можна зрабіць катлеты, абклаўшы іх з кожнага боку лістком са шкуры, папярэдне адлучанай і нарэзанай.

    Для падрыхтоўкі хрэна да фаршаванай рыбы неабходна ачысціць корань хрэна і змясціць яго ў халодную ваду на 3-4 гадзіны. Затым нацерці на дробнай тарцы ці прапусціць праз мясасечку. Нацерці на дробнай тарцы прыкладна 150 г вычышчанага сырога бурака цёмнага бардовага колеру. Перамяшаць усю масу нацёртага хрэна і бурака і пакласці ў шкляны слоік. У эмаляваны посуд наліць цёплай кіпячонай вады, дадаць туды соль, цукар, цытрынавай кіслаты - усё па густу, размяшаць і паспрабаваць: густ павінен быць кісла-салодкі.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з рыбы | Дабавіў: wawkalaki (06.07.2014)
    Праглядаў: 218 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar