- гарбуша - 1,5-2 кг
-свіны фарш - 0,5 кг
-малако - 0,5 л
-рэпчатая цыбуля - 2 шт.
-пучок пятрушкі
-смятана - 2 ст. л.
-заправа для рыбы
-гарчыца
- рыс - 0,5 шклянкі
Спачатку рыхтуем рыбу (з вечара ці за 5 гадзін да вячэры). Гарбушу надразаем па брушку, поруч галавы і хваста надразаем костачкі і выварочваем, пакідаючы толькі хвост, галаву і скурку. З галавы выдаліць жабры. Выдаліць костачкі. Мяса гарбушы 2-3 гадзіны адмачыць у малацэ (можна на ноч паставіць у халадзільнік). Затым рыбу адварыць (папярэдне яе трэба прамыць), дадаўшы 1 г. л. гарчыцы. Рыс адварыць, дадаць у фарш рыбу, рыс, смажаную цыбулю са свіным фаршам, заправы для рыбы, пятрушку. Фарш размяшаць і нафаршаваць гарбушу, пачынаючы ад хваста, набіваем фаршам скуру і зашываем брушка. Затым ставім у духоўку. Вышмараваць смятанай і патушыць 30 хвілін. Рыбу можна есць халоднай і гарачай. Падаваць на стол, упрыгожыўшы зелянінай, паміж нарэзанымі кавалачкамі можна ўставіць адвараную гародніну, цытрыну. Калі няма заправы для рыбы, то дадаем перац чырвоны молаты, папрыку, каляндру молатую, куркуму, чабор, перац чорны молаты, цытрынавую кіслату - усё на кончыку нажа.
|