-2 кавалачка паляндвіцы чырвонай рыбы (сёмга, ласось, кета)
-2 тамата сярэдняга памеру
-4 кружочка лайма (цытрыны)
-1 зубчык часныку
-2 ст. лыжкі базіліка (парэзаць)
-2 ліста пергаментнай паперы, дастатковага памеру, каб загарнуць рыбу
1. Разагрэць пліту да 190 С/375F.
2. Паляндвіцу рыбы вымыць, выцерці папяровым ручніком.
3. Таматы парэзаць кружочкамі, па 4 кожны і выкласці на паперы. Зверху на памідоры выкласці тонка парэзаны пласцінамі часнык (тое, што ў ангельскай мове адным словам завецца sliced ). Пасаліць і паперчыць па густу.
4. Зверху змесцаваць паляндвіцу рыбы. На яе выкласці цытрыну, зверху кавалачкі араматызаванага масла. Пасыпаць базілікам і апырскаць аліўкавым маслам.
5. Загарнуць краі паперы ў форме канвертаў, добра замацаваць.
6. Змесцаваць на бляху (бляху заслаць фальгой ці пекарскай паперай). Запякаць хвілін 20-25, ці пакуль рыба не будзе цалкам гатовая. Наогул 25 хвілін пры звычайнай духоўцы павінна хапіць.
|