-1 вычышчаны карп ці шчупак (можам замяніць судаком)
-300 г цыбулі
-500 г паляндвіцы марскога ласося
-2 яйкі ўкрутую
- 2 бялка
-2 буйныя морквы
-10 ст. л. дробна тоўчанай мацы
-6 шт. вычышчанага горкага міндаля
- 5 ст. л. цукровай пудры
-1 г. л. солі
-4 цыбуліны
-20 кавалачкаў цукру
Рыбу разрэжам на 8 тоўстых лустачак. Цыбулю ачысцім, бланшуем і пакрышым. Паляндвіцу ласося і яйка пасячэм. Бялкі ўзаб'ём у тугую пену. Моркву нарэжам кружочкамі. Усе гэтыя кампаненты змяшаем з мукой з мацы, цукровай пудрай, соллю і ўзбітым бялком і гэтай масай начынім брушную паражніну кожнай лустачкі рыбы, якія затым паскладаем у форму ў выглядзе суцэльнай рыбы. Да рыбы дадамо моркву і цыбулю. Падальем вады і на павольным агні пагатуем 60 хвілін. Праз 45 хвілін дадамо астатні міндаль і цукар кубікамі. Рыбу падаём у халодным ці гарачым выглядзе разам з ўтварыўшымся пры варцы сокам і морквай.
|