-паляндвіца натацэніі, без скуры - 600 г
-мука пшанічная - 2 ст. л
-чэрствыя хлебныя дробкі - 3 ст. л
-алей - 2 ст. л
-масла сметанкавае - 1 ст. л
-соль
-цыбуля зялёная - 3 ст. л
-крэветкі - 150 г
-сухары паніровачныя
-яйка сырое - 1 шт.
-яйка варанае - 2 шт.
-сок цытрынавы - 1 ст. л
Адварыце і пачысціце крэветкі. Дробна пасечыце зялёную цыбулю, затым цыбулю і крэветкі абсмажце, дадайце да іх сечаныя вараныя яйкі, паніровачныя сухары, цытрынавы сок, соль, добра перамяшайце.Паляндвіцы падзеліце на роўныя кавалачкі, адбіце (як мага танчэй). На сярэдзіну кавалачкаў выкладзіце фарш і згарніце ў трубачкі. Паніруйце іх спачатку ў муце з соллю, затым памачыце ва ўзбітым яйку і запаніруйце ў дробках.Абсмажце ў алеі. Паскладаўшы іх у посуд яшчэ прагрэйце пад вечкам у плыні некалькіх хвілін. Пры падачы катлеты паліце растопленым сметанкавым маслам.Як гарнір добра падыдзе бульба, як смажаная, так і пюрэ.
|