-150 г рыбы,
-100 г кашы грачанай,
-15 г масла смятанкавага ці маргарыну смятанкавага,
-1 яйка,
-10 г цыбулі рэпчатай,
-30 г смятаны,
-5 г сухароў,
-кроп
Ачысціць ляшча ад лускі, выдаліць вантробы праз жабры, старанна вымыць і пасыпаць соллю. У гатовую рассыпістую грачаную кашу дадаць падсмажаную на смятанкавым масле сечаную рэпчатую цыбулю, крутое сечанае яйка, а для сувязі ўзбітае сырое яйка. Гэтай кашай нафаршаваць падрыхтаванага ляшча, пакласці яго на змазаную маслам бляху, паліць смятанай і пасыпаць сухарамі. Паставіць бляху з рыбай у смажыльную шафу і смажыць рыбу, перыядычна паліваючы яе смятанай. Падаць у цэлым выглядзе на авальнай тарэлцы, паліць соусам, ўтварыўшымся пры тушэнні, і пасыпаць кропам. На гарнір падаць грачаную кашу з сечаным крутым яйкам.
|