
-соль - па густу
-перац чырвоны (молаты) - па густу
-соевы соус - 4-5 ст.л.
-кроп ці пятрушка (зеляніна) - 2 ст.л.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-сала (вэнджанае) – 300 г
-бульба (буйная) - 3 шт.
-скумбрыя (паляндвіца) – 400 г
- алей
-гарчыца - па густу.
Сала нарэзаць тонкімі палоскамі. Бульбу, ачысціўшы, разрэзаць на
чвэртачкі. Дробна нарэзаць цыбулю і зеляніну кропу. Паляндвіцу
скумбрыі нарэзаць тонкімі доўгімі лустачкамі. Вышмараваць паляндвіцу
скумбрыі гарчыцай, зверху пасыпаць цыбуляй і зелянінай. Рыбу і сала
згарнуць трубачкамі. Нанізаць на шпажкі па чарзе: сала, бульбачка,
сала, рыба, сала, бульбачка, сала, рыба, сала, бульбачка, сала.
Прыгатаваныя шашлычкі выкласці ў глыбокую форму. Пасаліўшы і
паперчыўшы, злёгку вышмараваць алеем і пасыпаць рэшткамі цыбулі
і зеляніны. Паліць шашлычкі соевым соусам і адправіць у духоўку.
Запякаць шашлычкі пры 180 С каля 25 хвілін. Затым шашлычкі
перавярнуць, паліць вылучыўшымся сокам і вярнуць у духоўку.
Запякаць пікантныя шашлычкі са скумбрыі яшчэ каля 15 хвілін да
гатовасці.

|