-2 кг рыбы,
-1/2 шклянкі алею,
-соль,
-перац.
Для цеста:
-400 г пшанічнай мукі,
-1 ст. лыжка цукру,
-1 г. лыжка солі,
-10 г дрожджаў,
-2/3 шклянкі вады.
У рондаль уліць летнюю да 30°С ваду, дадаць папярэдне разведзеныя ў вадзе дрожджы, цукар, соль, муку і замясіць цеста. Зачыніць вечкам і паставіць на 2-3 гадзіны для закісання. Рыбу нарэзаць лустачкамі, нацерці соллю і перцам. Дражджавое цеста раскачаць, падзяліць на кавалкі, выкласці на іх рыбу, сфармаваць у выглядзе доўгіх піражкоў, пакласці на змазаную раслінным алеем бляху і запекчы ў духоўцы.
|