- рыбная паляндвіца - 4 шт.
- сметанкавае масла - 2 ст.л.
- бальзамічны воцат - 1 г.л.
- часнык - 2 зубчыка
- каперсы - 2 г.л.
- аліўкавы алей - 2 г.л.
-соль - па густу
-молаты перац - па густу
- фенхель (з некалькімі лісцікамі) - 1 шт.
Пакладзіце рыбную паляндвіцу ў шкляную форму для пірага. Натрыце яе з усіх бакоў часныком і аліўкавым алеем. Пакіньце на 20 хвілін. Абрэжце фенхель і выдаліце патоўшчаныя сцеблы. Пакіньце некалькі лісця для ўпрыгожвання. Нарэжце цыбуліну фенхеля ўздоўж на палоскі шырынёй 1/2 дзюйма. Уліце ў рэзервуар ці ўнутраную чару колькасць вады, рэкамендаваную па інструкцыі для падрыхтоўкі рыбы, ці вазьміце 1 шкл. вады, калі рыбы няма ў пераліку. Усталюйце паддон, паравы кошык ці чару. Пакладзіце ў яе нарэзаны фенхель, зверху паскладайце рыбу. Накрыйце вечкам і варыце на працягу паказанага часу, як правіла, 12-15 хвілін для большасці параварак, ці пакуль рыба не стане матавай у сярэдзіне. Фенхель варыце на працягу таго ж часу. У маленькім рондалі растапіце сметанкавае масла. Дадайце воцат і каперсы і зніміце з агню. Выкладзіце рыбу і фенхель на талерку. Пасаліце і паперчыце. Выкладзіце лыжкай растопенае масла і каперсы на рыбу. Упрыгожце лісцем фенхеля.
|