
-філе мінтая – 600 г
-цыбуля рэпчатая – 3 шт
-імбір – 20 г
-востры перац - 0.50 шт
-часнык – 1 зубчык
-цытрынавы сок – 3 ст.л.
-соевы соус – 50 мл
-пятрушка - па густу
-драўляныя шпажкі
Драўляныя шпажкі замочваем у халоднай вадзе на 20 хвілін. Робім
марынад: здрабняем імбір, востры перац, часнык і пятрушку. Дадаем
цытрынавы сок і соевы соус. Наразаем рыбную паляндвіцу буйнымі
кавалачкамі (як на шашлык) і змешваем з марынадам. Пакідаем на 10
хвілін. Замарынаваную рыбную паляндвіцу нанізваем на шпажкі,
перамяжоўваючы яе цыбульнымі кольцамі. Бляху высцілаем фальгой,
выкладваем на бляху рыбныя шашлычкі, накрываем фальгой і запякаем
у разагрэтай да 180° С духоўцы 15 хвілін. Гатовыя шашлыкі
ўпрыгожваем зелянінай пятрушкі. Падаём з лустачкай цытрыны.

|