- рыба – 500 г
- белы хлеб – 80 г
- малако - 1/2 шклянкі
- паніровачныя сухары - 3 ст.л.
- алей - 2 ст.л.
- яйка - 1 шт.
Для гэтай стравы звычайна выкарыстоўваюць рыбу нетлустых парод: траску, хек. Чэрствы пшанічны хлеб разрэзаць на кавалкі і адмачыць у малацэ. Мяса рыбы, вычышчанае ад костак, двойчы прапусціць праз мясасечку, змяшаць з хлебам, дадаць соль, перац, сырое яйка і перамяшаць да атрымання аднастайнай масы. Можна дадаць дробна нарэзаную зялёную цыбулю. З атрыманай масы сфармаваць катлеты, абкачаць у паніровачных сухарах. Паскладаць у посуд, апырскаць маслам і рыхтаваць пры поўнай магутнасці 7-8 хвілін.
|