-асятрына паляндвіцы - 1.5 кг
-віно белае сухое - 150 г
-алей - 50 г
-цытрына - 0.5 шт.
-цыбуля рэпчатая - 300 г
-перац струкавы салодкі - 300 г
-памідоры - 500 г
-перац чорны молаты - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
Кавалкі асятровай паляндвіцы рэкамендуецца вытрымаць 1,5-2 гадзіны
ў марынадзе, прыгатаваным з віна, алею, цытрынавага соку, рэпчатай
цыбулі, чорнага молатага перцу і солі. Затым адцадзіць, нарэзаць
паляндвіцу на парцыённыя кавалачкі, а перац і памідоры - кавалачкамі
велічынёй з рыбныя кубікі. Надзець на ражон паслядоўна кавалачак
рыбы, перцу, рыбы, памідора, лаўровы лісток, ізноў кавалачак рыбы і
г.д. Смажыць на рашотцы ці над распаленымі вуглямі з усіх бакоў да
падрумяньвання. Гэтак жа смажаць сяўругу, бялугу, сцерлядзь.
Папярэджанне: улетку не варта смажыць асятровых шашлыкоў,
асабліва калі рыба гэта злоўлена не вамі, паколькі гэта мяса хутка
псуецца. Лепш за ўсё купляць асятрыну ўзімку, увосень, ранняй вясной.
|