
-рыба марская - 800 г
-цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-часнык - 2 зубчыка
-памідоры - 2 шт.
-перац балгарскі - 2 шт.
-яйкі - 2 шт.
-булён - 1 кубік
-віно белае - 0.5 шклянкі
-алей аліўкавы - 3 ст. лыжкі
-зеляніна пятрушкі - 50 г
-зеляніна кінзы - 50 г
-зеляніна эстрагону - 50 г
-гваздзіка - па густу
-шафран - па густу
-перац - па густу
-соль - па густу
Рыхтуецца ў мікрахвалевай печы. Нарэжце цыбулю кольцамі,
выдушыце праз часнычніцу часнык, дадайце алей, шафран,
гваздзічку, перац, соль і пастаўце на павольны агонь. Дробна
парэжце памідоры і перац, пакладзіце да цыбулі і тушыце
10 хвілін. Адварыце яйкі, адлучыце жаўткі ад бялкоў і
разатрыце іх, паступова дадаючы булён, віно і спецыі.
Злучыце гэту сумесь з гароднінай. Рыбу разрэжце на невялікія
кавалкі, абсушыце, апусціце ў соус і варыце да гатовасці.
Гатовыя кавалачкі наніжыце на шпажкі, перамяжоўваючы іх
цыбуляй і бялком, нарэзанымі кольцамі. Хораша раскладзіце
шпажкі на талерцы і пасыпце рыбу зелянінай пятрушкі, кінзы,
эстрагону. Шашлык ужывайце ў гарачым выглядзе. Гэту страву
вы можаце прыгатаваць і ў мікрахвалевай печы. Для гэтага
спачатку патушыце гародніну ў парцалянавай місцы. Затым
змесціце ў яе падрыхтаваную рыбу і заліце ўсё булёнам,
змяшаным з віном і рэзкімі затаўкамі. Тушыце страву 6-7 хвілін.
Гатовыя кавалкі рыбы таксама надзеньце на шпажкі,
перамяжоўваючы іх цыбуляй і бялком. Страву пасыпце зелянінай.

|