
-асятрына - 1 кг
-віно белае сухое - 3-3.5 шклянкі
-воцат - 1-2 г. лыжкі
-джэм з белай парэчкі - 3 ст. лыжкі
-ці джэм з агрэста - 3 ст. лыжкі
-цыбуля зялёная - 1 пучок
-гарчыца - 1 г. лыжка
-цэдра цытрыны -1 г. лыжка
-ці цэдра апельсінавая -1 г. лыжка
-сок цытрынавы -2-3 ст. лыжкі
-перац чырвоны молаты салодкі - 1 дробка
Рыбу замачыце ў белым сухім віне з даданнем сталовага воцату на
2-3 гадзіны. Пакуль рыба вымочваецца, займіцеся падрыхтоўкай соусу.
Для соусу да белага сухога віна дадайце джэм, здробненую зялёную
цыбулю і апельсінавую ці цытрынавую цэдру. Затым пакладзіце
гарчыцу, дробку молатага салодкага чырвонага перцу і ўліце
цытрынавы сок. Сумесь пастаўце на агонь, давядзіце да кіпення і
адразу зніміце з агню. Астудзіце. Кавалачкі асетра наніжыце на
шпажкі і смажце над распаленымі вуглямі 15-20 хвілін, увесь час
перагортваючы і паліваючы рыбу пакінутым марынадам. Да гатовага
шашлыка асобна падайце халодны фруктова-вінны соус.

|