
-асятрына (паляндвіца) – 1 кг
-віно белае сухое - 1 шклянка
-воцат - 1-2 ст.л.
-анчоус - 7-8 шт.
-гарчыца - 2 г.л.
-яйка - 4 шт.
- алей сланечнікавы- 7-8 ст.л.
-зеляніна - па густу
-сок цытрынавы - па густу.
Змяшаць віно з воцатам, выкласці ў марынад паляндвіцы асетра,
парэзаныя на кавалкі. Пакінуць рыбу марынавацца на 1,5-2 гадзіны.
Яйкі адварыць укрутую, ачысціць і падзяліць на бялкі і жаўткі. Бялкі
нацерці на тарцы. Пасекчы зеляніну пятрушкі. Дробна нарэзаць
анчоусы. Злучыць анчоусы, гарчыцу, жаўткі і сланечнікавы алей і
старанна расцерці масу. Дадаць бялкі, пятрушку, цытрынавы сок і
старанна перамяшаць. Развесці соус вадой да патрэбнай кансістэнцыі.
Кавалкі рыбы выняць з марынаду, злёгку адціснуць і нанізаць на
шампуры на адлегласці адзін ад аднаго. Рыхтаваць шашлык з асетра
над распаленымі вуглямі каля 20 хвілін да засмажвання з усіх бакоў.

|