
-асятрына - 200 г
-сяўруга - 200 г
-сцерлядка - 200 г
-воцат - 2-3 ст. лыжкі
-сок цытрынавы - 2-3 ст. лыжкі
-булён - 0.5 л
-морква - 1 шт.
-цыбуліны - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-мука - 1 ст. лыжка
-маргарын - 1 ст. лыжка
-перац духмяны гарошкам - 3-5 гарошын
-лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
Каб не сапсаваўся густ самай рыбы, а наадварот, расчыніць яго ў
поўнай меры, замочвайце яе ў 20 адсоткавым сталовым воцаце з
даданнем цытрынавага соку. Па вашым густу ў марынад можаце
дадаць аніс (свежы ці высушаны). Рыбу замочвайце каля 2 гадзін,
імкнучыся, каб прапітаўся кожны кавалачак. Для соусу ў разагрэтым
маргарыне абсмажце здробнены корань пятрушкі, цыбулі і морквы.
Усыпце муку і яшчэ раз абсмажце. Затым, памешваючы, падліце
тоненькім струменьчыкам булён. Дадайце лаўровы ліст і духмяны
перац, варыце 15 хвілін. Гатовы соус працэдзіце і пасаліце па густу.
Прамарынаваную рыбу наніжыце на шпажкі. Рыхтуйце на працягу
паўгадзіны. Падавайце на стол на шампурах ці на асобнай талерцы
разам з соусам.

|