
-асятрына - 1 кг
-маянэз - 250 г
-цытрына - 1 шт.
-капуста кветкавая - 1 качан
-воцат - 2-3 ст. лыжкі
-алей сланечнікавы - 2-3 ст. лыжкі
-масліны без костачак - 10 шт.
-алівы без костачак - 10 шт.
-зеляніна - 1 пучок
-салата - 1 пучок
Рыбу натрыце соллю і апырскайце сокам цытрыны, пакладзіце ў
маянэз і марынуйце гадзіну. Затым абсмажце яе ў аліўкавым алеі,
каб не перабіць пах і густ самой рыбы, 20 хвілін. Можаце падаваць
да стала з салатай. Качан кветкавай капусты разрэжце, прамыйце і
адварыце ў падсоленай вадзе, сочачы за тым, каб яны не разварыліся.
Гатовую капусту працэдзіце і адразу апырскайце воцатам, каб яна не
пацямнела. Дайце ёй астыць. Салатніцу выкладзіце лісцем салаты.
Зверху пакладзіце астыўшую капусту і алівы (без костачак ці з рыбным
начыннем) з маслінамі, паліце сланечнікавым, а лепш аліўкавым алеем.
Упрыгожце лісцем пятрушкі і базіліка. Да шашлыка з асятрыны і салаты
з кветкавай капусты падайце белае сухое віно.

|