
-асятрына ці сяўруга – 420 г
-смятана – 10 г
- цыбуля рэпчатая – 50 г
-зеляніна пятрушкі – 5 г
-соус ткемалі– 50 г
-спецыі
-соль.
Мякаць рыбы без скуры і храсткоў ці без рэберных костак і скуры
наразаюць на два тонкіх падоўжаных кавалка на порцыю, пасыпаюць
соллю, чорным молатым перцам, нанізваюць на шпажку, змазваюць
смятанай і смажаць над распаленымі вуглямі. Гатовую рыбу здымаюць
з шампура, выкладваюць на талерку, гарніруюць шаткаванымі
кольцамі цыбулі, упрыгожваюць зелянінай пятрушкі. Асобна падаюць
соус ткемалі ці іншы востры соус. Можна падаваць і на шампуры.

|