
-асятрына - 1-1.5 кг
-воцат - 1 шклянка
-вада - 1 шклянка
-алей - 2-3 ст. лыжкі
-мука - 1 ст. лыжка
-часнык - 3-4 зубчыка
-сок цытрынавы - 1-2 ст. лыжкі
-корань імбіра - па густу
Для марынаду закіпеціце сумесь з роўных частак вады і воцату,
пасаліце і сварыце ў ёй корань імбіра. Зніміце з агню і дайце яму
астыць. У зусім халодным марынадзе замачыце вычышчаную і
прамытую асятрыну на 4-5 гадзін. Пакуль асятрына замочваецца,
прыгатуйце соус. У алеі пасмажце 1 ст. л. мукі і дадайце марынад.
Запраўце соус невялікай колькасцю тоўчанага часныку з цытрынавым
сокам ці воцатам. Затым варыце яго 5-6 хвілін. Вымачаную рыбу
наніжыце на шпажкі па 3-4 кавалачка. Смажце датуль, пакуль рыба
пакрыецца залацістай скарыначкай. Каб асятрына не падсохла, а
зверху засталася такой жа сакавітай, як і ўсярэдзіне, яе можна
перыядычна апырскваць цытрынавым сокам. Гатовую асятрыну
падавайце на стол разам з астыўшым соусам.

|